U Zemuniku završeno selekcijsko letenje 2022.

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/08/2022-08-05-zlin-242l-selekcija-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ M. Karačić

U 93. krilu i Središtu za obuku “Rudolf Perešin” HRZ-a u vojarni u Zemuniku, kandidati za pilote, polaznici ovogodišnje selekcije, završili su selekcijsko letenje

U 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku kandidati za pilote, polaznici ovogodišnje selekcije 4. kolovoza 2022. završili su selekcijsko letenje.

Selekcijsko letenje izvodilo se, uz iskusne nastavnike letenja i individualana pristup, u 392. eskadrili aviona 93. krila HRZ-a na avionima ZLIN-242L. Za polaznike selekcije najdojmljiviji i najvažniji bio je ispitni let kojim se ocjenjuje sposobnost kandidata za vojnog pilota.

I ovogodišnjoj su selekciji osim maturanata, pristupili i učenici trećih razreda srednje škole te pripadnici Hrvatske vojske koji su se na selekcijsko letenje prijavili iz svojih postrojbi. U procesu selekcije s polaznicima su radili pripadnici 93. krila HRZ-a i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”.

Zapovjednici SzO-a HRZ-a i 93. krila HRZ-a brigadiri Goran Huljev i Krešimir Ražov istaknuli su kako je sve proteklo sukladno planovima letenja i postavljenim standardima uz poštivanje svih mjera sigurnosti, za što se, uz nastavnike letenja i druge djelatnike koji su sudjelovali u ovogodišnjem selekcijskom ciklusu, svakako treba zahvaliti i zrakoplovnim tehničarima.

Konačnu ocjenu o nastavku školovanja za svakog od polaznika selekcije donijet će stručno povjerenstvo koje će vrednovati sve elemente propisanih standarda za školovanje vojnih pilota.

Objava U Zemuniku završeno selekcijsko letenje 2022. pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti