U Zemuniku obilježen Dan vojne kapelanije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/09/dan_vojne_kapelanije_27092019_6-1024x683.jpg
U Zemuniku obilježen Dan vojne kapelanije | Foto: HRZ / L. Parlov

U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku prosljavljen je u petak, 27. rujna blagdan sv. Gabrijela Arkanđela i obilježen Dan vojne kapelanije. Misno slavlje predvodio je fra Žarko Relota u zajedništvu s kapelanom vojne kapelanije "Sv. Gabrijel Arkanđeo“ o. Ivom Topalovićem.

Obilježavanju Dana vojne kapelanije nazočili su pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz zemuničke vojarne, a misno slavlje je uveličao zbor Župe Svetog Petra – Ploča kod Zadra.

Fra Žarko Relota izrazio je zadovoljstvo što može biti danas u vojarni u Zemuniku te s pripadnicima Hrvatske vojske podijeliti ove slavljeničke trenutke. U svojoj je propovijedi govorio o važnosti i nauku Katoličke crkve o arkanđelima koji su, kako je kazao, posebna bića koja nam kazuju kako nas Bog nikad neće napustiti. “Bog je preko Arkanđela Gabrijela poručio čovječanstvu da je uvijek uz nas, da nam pruža zaštitu. Svi u životu tražimo nekakvu zaštitu. A zaštitu treba tražiti od Boga koji nam je uvijek pomoć i utjeha. Preko Arkađela Gabrijela Bog nam šalje poruku kako biti istinski čovjek”, rekao je fra Relota.

Otac Ivo Topalović, kapelan vojne kapelanije u zemuničkoj vojarni, zahvalio je svima koji su uveličali današnje misno slavlje, a fra Žarku Reloti što nas je ohrabrio i ukazao na vrednote s kojima čovjek treba ukrasiti svoj život. “Hvala vam što ste našli vremena biti danas ovdje na misi, što ste došli bit uz Krista koji želi čovjeku obznaniti dobro i otvoriti mu vrata za ono što traje vječno”, kazao je o. Topalović.

Objava U Zemuniku obilježen Dan vojne kapelanije pojavila se prvi puta na MORH.

    U Zemuniku obilježen Dan vojne kapelanije

    Foto: HRZ / L. Parlov

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/u-zemuniku-obiljezen-dan-vojne-kapelanije/dan_vojne_kapelanije_27092019_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/u-zemuniku-obiljezen-dan-vojne-kapelanije/dan_vojne_kapelanije_27092019_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/u-zemuniku-obiljezen-dan-vojne-kapelanije/dan_vojne_kapelanije_27092019_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/u-zemuniku-obiljezen-dan-vojne-kapelanije/dan_vojne_kapelanije_27092019_6.jpg


Vijesti