U vojarni u Divuljama održano predavanje o islamu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/08/islam_24082019-1024x683.jpg
Foto: MORH

U vojarni "Knez Trprimir u Divuljama u utorak, 20. kolovoza 2019. kandidatima za sastavnicu 32. hrvatskog kontingenta KFOR-a, tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Nermin ef. Botonjić održao je predavanje o islamu.

Imam Botonjić upoznao je pripadnike kontingenta s kosovskom tradicijom i islamskom religijom, pri čemu je naglasio važnost poznavanja značajki islama kao prevladavajuće religije domicilnog stanovništva na Kosovu koja prožima sve segmente društva.

Predavač je posebno istaknuo kako je specifično za ovo područje da tradicija i običajno pravo imaju često prioritet pred onim vjerskim. Na koncu predavanja, zapovjednik kontingenta satnik Filip Petrinjak, zahvalio je ef. Botonjiću na informacijama koje će biti korisne tijekom njihova boravka u misiji.

Ova predavanja su nastavak dugogodišnje suradnje Ministarstva obrane RH i Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj koja se ogleda u pripremi pripadnika Oružanih snaga RH za mirovne misije u Afganistanu i Kosovu te održavanju predavanja na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”, kao i kroz duhovnu skrb za sve pripadnike OSRH koji to zatraže.

Objava U vojarni u Divuljama održano predavanje o islamu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti