U SMVO “Josip Briški” proveden Tečaj za naučene lekcije u OSRH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-15-naucene-lekcije-1-1024x683.jpg
U SMVO 'Josip Briški' proveden Tečaj za naučene lekcije u OSRH | Foto: ZOS/T. Kaštelan

U Središte za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" pripadnici Odsjeka za naučene lekcije Zapovjednog operativnog središta GS OSRH proveli su Tečaj za naučene lekcije u OSRH

Pripadnici Odsjeka za naučene lekcije Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske proveli su od 8. do 12. travnja 2024. u Središtu za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” Tečaj za naučene lekcije u OSRH.

Tečaj je uspješno završilo 18 polaznika, a namijenjen je pripadnicima OSRH koji obnašaju dužnost časnika za naučene lekcije ili su određeni unutar svoje ustrojstvene jedinice ili zapovjedništva kao časnici primarne odgovornosti za naučene lekcije.

Teorijski sadržaji o funkcijama elemenata sustava naučenih lekcija (NL) te značajkama procesa NL-a bili su upotpunjeni praktičnim elementima korištenja tehnika analize i Baze podataka naučenih lekcija kao glavnog alata za bilježenje i praćenje razvoja proizvoda NL-a.

Naučene lekcije predstavljaju organizacijsko znanje i potporu formalnom učenju u Oružanim snagama RH te se njihova svrha ogleda u pronalaženju dugoročno održivih rješenja koje OSRH primjenjuju u postizanju definiranih ciljeva, misija i zadaća. Zbog toga je kontinuitet u održavanju sposobnosti naučenih lekcija za OSRH putem provedbe Tečaja za naučene lekcije iznimno bitan.

Završetkom tečaja polaznici su dostigli potrebitu razinu znanja za provedbu zadaća iz područja naučenih lekcija u njihovim ustrojstvenim cjelinama.

U SMVO ‘Josip Briški’ proveden Tečaj za naučene lekcije u OSRH | Foto: ZOS/T. Kaštelan

Objava U SMVO “Josip Briški” proveden Tečaj za naučene lekcije u OSRH pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti