U sklopu natjecanja u maketarstva brigadir Ninić održao predavanje o borbenom zrakoplovstvu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/ninic_26052019_v.jpg
Foto: HRZ

Pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Hrvatske vojske, ujedno i polaznik Ratne škole Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" prisustvovao je u subotu, 25. svibnja 2019. Sajmu maketa i natjecanju u maketarstvu 14. Kup "Zagreb" u Nacionalnoj sveučilšnoj knjižnici u Zagrebu, u sklopu kojega je održao i predavanje o borbenom zrakoplovstvu.

Osim brigadira Ninića, predavanje o ulozi borbenog zrakoplovstva HRZ-a u Domovinskom ratu održao je i umirovljeni pukovnik Ivica Ivandić, nakon čega su dvojica pilota odgovarala na brojna pitanja maketara i građana o zanimanju vojni pilot.
 
Na natjecanju su bile izložene makete zrakoplova, a jedna od njih bila je i maketa borbenog aviona MIG-21, zatim brodova, automobila tenkova, figura diarama koje su tijekom godine radili maketari iz Austrije, Slovenije i Mađarske te iz svih maketarskih klubova RH iz Zagreba, Rijeke, Pule, Varaždina, Osijeka, Broda, Vinkovaca, Karlovca, Siska i Splita. 

Sudci su po kategorijama ocjenjivali makete i najbolje juniorske i seniorske makete su nagrađene medaljama i priznanjima.

 

Foto: HRZ

Vijesti