U RACVIAC-u seminar "Suvremeni proces razminiranja - nacionalni i regionalni pristup i novi izazovi"

Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), u suorganizaciji sa Hrvatskim centrom za razminiranje, domaćin je seminara pod nazivom "Suvremeni proces razminiranja - nacionalni i regionalni pristup i novi izazovi", koji se održava od 19. do 22. listopada u vojarni "Vitez Damir Martić", Stari Hrast 53, Rakitje.


Poslovi razminiranja uključuju sve aktivnosti vezane za smanjenje i otklanjanje utjecaja mina i minsko eksplozivnih sredstava u sklopu socijalnog, sigurnosnog i ekonomskog aspekta života i rada pojedinaca, društva u cjelini, te utjecaja na okoliš.

Svrha seminara je predstavljanje postojećih rješenja koja suvremena informacijska tehnologija i sve intenzivnija uporaba geografskih informatičkih sustava, nude u razvoju procesa razminiranja i protuminskog djelovanja.

Sudionici seminara su predstavnici nacionalnih centara za razminiranje iz zemlja jugoistočne Europe, međunarodnih organizacija, diplomatskih misija i tvrtki koje se bave protuminskim djelovanjem.

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate otvorenje seminara i dođu u utorak, 20. listopada, u vojarnu "Vitez Damir Martić", Stari Hrast 53, Rakitje, najkasnije do 8.45 sati. Za medijsko praćenje konferencije potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na e-mail mcicak@racviac.org ili na fax: 01/333-0869.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću i informiranje RACVIAC-a natporučnica Marija Čičak, mob: 098/454-625.


Najave