Svečana prisega sedmog naraštaja kadeta

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/prisega-_7nar_kadeta_17102009_v.jpg

U subotu, 17. listopada 2009. u Kninu 7. naraštaj kadeta Časničke škole HVU "Petar Zrinski" položio je svečanu prisegu kojom su postali pripadnici Oružanih snaga RH. U  nazočnosti vojnih i civilnih dužnosnika, kao i svojih roditelja, rodbine i prijatelja, prisegu je položilo 93 kadeta, od čega je 15 kadetkinja, koji se školuju na Sveučilištu u Zagrebu i Splitu.


Prije svečanog čina prisege kadeti su se upoznali i s granama OS RH, tako su posjetili 93. zrakoplovnu bazu u Zemuniku kod Zadra, gdje su se upoznali sa funkcioniranjem HRZ i PZO-a. Tom prigodom posjetili su u Zadru i stalni postav Muzeja crkvene umjetnosti "Zlato i srebro grada Zadra".
Također su posjetili i Hrvatsku ratnu mornaricu te brod HRM-a "Andrija Mohorovičić", a bili su i na prijemu kod župana Splitsko dalmatinske županije i gradonačelnika grada Splita.
Na dan prisege kadetima je održana prezentacija o Domovinskom ratu s posebnim osvrtom na operaciju "Oluja", te strateškoj i povijesnoj ulozi grada Knina.
Istog dana položeni su vijenci na središnjem križu na groblju u Kninu za sve poginule. Vijence su položili izaslanstva HVU "Petar Zrinski" i gradskog poglavarstva grada Knina.
Svečanost ovogodišnje prisege uveličali su nastupom Orkestar HRM-a i klapa "Sv. Juraj".

 

  

    Prisega sedmog naraštaja dragovoljnih ročnika



Priopćenja