U Požegi provedena obuka za rukovatelja lančanom motornom pilom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-26-motorna-pila-1024x683.jpg
U Požegi provedena obuka za rukovatelja lančanom motornom pilom | Foto: K. Puškarić

Riječ je o jednoj od zahtjevnijih obuka u smislu provedbe mjera sigurnosti te primjeni propisanih mjera zaštite na radu

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi završena je obuka za pravilno i sigurno rukovanje lančanom motornom pilom, koja je provedena od 2. do 26. travnja 2024.

Riječ je o jednoj od zahtjevnijih obuka u kontekstu provedbe mjera sigurnosti te primjeni propisanih mjera zaštite na radu.

Prvi dio obuke obuhvatio je upoznavanje s osnovama održavanja, rukovanja, zaštite na radu, namjenom i dijelovima motorne pile. Logističko vježbalište Glavica i poligon za obuku u vojarni “123. brigade HV” Požega služe za provedbu praktičnog uvježbavanja, dok završni ispit obuhvaća: rukovanje motornom pilom, radne postupke pri sječi i izradi drveta, tehnike rušenja stabala, postupke sa srušenim stablima, kao i održavanje motorne pile.

Polaznik obuke razvodnik Josip Veber, pripadnik Topničko-raketne pukovnije, zadovoljan je kvalitetom obuke te iskustvom koje je dobio. “Istaknuo bih najviše kvalitetan rad i pristup instruktora svakom polazniku. Susretljivost, otvorenost za komunikaciju i prenošenje znanja su na vrlo visokoj razini. Tečaj je za svaku preporuku”, rekao je.

Deset polaznika obuke osposobljeni su za sigurno i pravilno rukovanje motornom pilom u svim uvjetima eksploatacije, a bojnik Dražen Terzić uručio im je potvrde o osposobljenosti.

U Požegi provedena obuka za rukovatelja lančanom motornom pilom | Foto: K. Puškarić

Objava U Požegi provedena obuka za rukovatelja lančanom motornom pilom pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti