U MORH-u održan prijam za vojne izaslanike u RH

Ministarstvo obrane RH i Glavni stožer OSRH priredili su 27. siječnja prijam za vojne izaslanike stranih zemalja. Tom prigodom uime ministra obrane Branka Vukelića pozdravio ih je državni tajnik Mate Raboteg.


Zahvalio im je na njihovom doprinosu jačanju suradnje RH sa zemljama koje predstavljaju i boljem međusobnom razumijevanju, kao i na potpori koju pružaju Hrvatskoj na putu u euroatlantske asocijacije. Ujedno je istaknuo doprinos OSRH-a stvaranju i očuvanju mira u svijetu, čiji pripadnici sudjeluju u mirovnim vojnim operacijama u sklopu snaga UN-a te NATO-a i EU-a, te time pomažu i Hrvatskoj u ostvarivanju glavnih strateških ciljeva. Uime vojnih izaslanika okupljene je pozdravio doajen Vojno-diplomatskog zbora, njemački pukovnik Burkhard Kühnapfel. Zahvalio je na susretljivosti i brizi MORH-a i OSRH-a prema članovima VDZ-a te je ujedno odao priznanje Hrvatskoj na dosadašnjim uspjesima u pogledu euroatlantskih integracija.

Uoči prijema održani su brifinzi MORH-a i GSOS-a na kojima su čelnici grana OSRH-a i pojedinih ustrojbenih cjelina vojnim izaslanicima akreditiranim u Republici Hrvatskoj predstavili planove za tekuću godinu. S ovogodišnjim proračunom i planiranim projektima upoznao ih je ravnatelj MORH-ove Uprave za financije i proračun Ivan Brković, a s aktivnostima Glavnog stožera zamjenik načelnika GSOS-a general pukovnik Slavko Barić i brigadni general Dragutin Repinc. O planovima unutar grana OSRH-a govorili su zapovjednici HKoV-a i HRM-a te HRZ-a i PZO-a, general pukovnik Mladen Kruljac i kontraadmiral Ante Urlić te brigadni general Vlado Bagarić, a brifingu su nazočili i zapovjednik HVU-a general bojnik Mirko Šundov te zapovjednik ZzP-a brigadni general Mate Ostović.

Priopćenja