Tijekom vikenda helikopterima HRZ i PZO-a prevezeno 16 pacijenata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hml_01082016_v-4.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) tijekom vikenda, od 29. do 31. srpnja 2016., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja ukupno 16 pacijenata.

Tako su posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a prevezle sedam pacijenata do KBC Split, a Eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze prevezla je devet pacijenata do zračnih luka Rijeka i Krk gdje su predani na daljnju medicinsku skrb timovima za hitnu medicinsku pomoć.
 
Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera su u petak u popodnevnim satima prevezle jednog pacijenta s otoka Cresa, dva pacijenta i jednu pacijenticu s otoka Raba, te jednu pacijenticu s otoka Lošinja.
I u subotu je prevezen jedan pacijent s otoka Lošinja, dok je u nedjelju, prevezen jedan pacijent s otoka Lošinja i dvoje pacijenta s otoka Raba, od kojih je jedna pacijentica trudnica.

U prvoj subotnjoj akciji posade Eskadrile transportnih helikoptera, s otoka Hvara prevezle su trudnica i dijete iz Slovenije, a kasnije s otoka Korčule prevezeno je još dvoje pacijenata. Istoga dana u večernjim satima hitno je prevezen i jedan pacijent s otoka Šolte. U nedjelju u popodnevnim satima posade ETH zbrinule su jednu pacijenticu s Hvara, te u prvim satima iza ponoći ozlijeđenog australskog turista s Korčule.



Vijesti