Tečaj za naučene lekcije na HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvu_17052011_v.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“, od 16. do 20. svibnja održava se Tečaj za stožerne časnike za naučene lekcije.Tečaj organizira Uprava za operativne poslove i obuku GS OS RH u suradnji sa stručnjacima Združenog središta za analize i naučene lekcije iz Lisabona koje djeluje u sastavu Savezničkog zapovjedništva za transformaciju.

Na tečaju sudjeluju 22 polaznika, pet instruktora iz OS RH te tri predavača iz sastava NATO-ACT. Ciljevi tečaja su obuka osoblja za upravljanje procesima u području naučenih lekcija uporabom NATO i hrvatskih alata, obuke i informacija. Direktor tečaja je brigadir Branko Bešenić a strukovni je voditelj brigadir Zvonko Brigljević.

Sustav naučenih lekcija stručna su zapažanja s obučnih događaja i operativnih djelovanja koja pokazuju što treba mijenjati da bi rezultati bili što uspješniji i vodič su za bolje usmjeravanje obuke i podizanja spremnosti i izvrsnosti snaga, te kako na najlakši i učinkovitiji način provesti zadaću po važećim standardima. Naučene lekcije propituju sva područja i funkcioniraju kao alat kontinuiranog poboljšavanja aktivnosti i postupaka.



Vijesti