Taktičko-tehnički zbor u Rijeci povodom obljetnice 111. brigade HV-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/tt_zbor_25052019_v.jpg
Foto: MORH

Povodom 28. obljetnice 111. brigade Hrvatske vojske na istoimenom Trgu u Rijeci je u subotu, 30. lipnja 2019. od 9.00 do 13.00 sati bio izložen taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske.

Uz snajpere, minopolagače, protuzračno naoružanje te hrvatske puške i pištolje, veliku pažnju građana i turista izazavala su borbena oklopna vozila.

Također, Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska na promidžbenom štandu zainteresirane posjetitelje upoznali su s načinima pristupanja u Hrvatsku vojsku, sa zanimanjem vojni pilot i s ostalim oblicima privlačenja osoblja - sveučilišnim studijskim programima: Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo i Vojno pomorstvo te dragovoljno vojno osposobljavanje.

Tom prigodom, voditelj Odsjeka za promidžbu u Središnjici za upravljanje osobljem satnik Tomislav Lažeta izjavio kako je najveći interes mladih i građana za poziv vojni pilot: "Najveći dio posjetitelja iskazao je interes za, kako kažu, najatraktivnije zanimanje u Hrvatskoj vojci – vojni pilot i na koji način postati vojni pilot, tijek i odabir kandidata".

Vijesti