Sveobuhvatni regionalni sastanak ministara obrane u Dubrovniku

Sveobuhvatni regionalni sastanak ministara obrane zemalja Jugoistočne Europe (Comprehensive regional ministerial - CRM) održat će se 21. i 22. listopada 2015., u Dubrovniku, u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Sveobuhvatni regionalni sastanak obuhvaća susrete ministara obrane i dužnosnika za obrambenu politiku triju regionalnih inicijativa: Američko-jadranske povelje (A-5), Foruma ministara obrane zemalja jugoistočne Europe (SEDM South East Defence Ministerial Initiative) i Političkih direktora za obrambenu politiku zemalja zapadnog Balkana (WBDPD Western Balkans Defence Policy Directors).

Tijekom dva dana, ministri i drugi visoki dužnosnici za obrambenu politiku u okviru navedenih inicijativa, raspravljat će o regionalnoj sigurnosnoj i obrambenoj suradnji te o aktualnim izazovima i prijetnjama sigurnosti.


Riječ je o trećem po redu ovakvom sveobuhvatnom sastanku ministara obrane čiji je ovogodišnji domaćin Republika Hrvatska. Prvi put sastanak je održan u Sloveniji 2013. godine, a prošle 2014. godine u Crnoj Gori.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje sveobuhvatnog regionalnog sastanka ministara obrane zemalja Jugoistočne Europe da svoje prijave (ime i prezime, naziv medija, OIB i kontakt) dostave na e-mail: infor@morh.hr, odnosno da se prijave putem obrasca na web stranici  http://www.morh.hr/en/press-info.html.

Za zainteresirane i akreditirane predstavnike medija organizirano je:

  • Srijeda, 21. listopada, u vremenu od 14,20 do 14,30 sati, fotografiranje i snimanje prije početka plenarne sjednice A5 inicijative.

  • Srijeda 21. listopada, s početkom u 15,45 sati, izjave po završetku plenarne sjednice A5 inicijative.

  • Četvrtak 22. listopada, u vremenu od 08,55 do 9,00 sati, fotografiranje i snimanje prije početka ministarskog sastanka SEDM inicijative.

  • Četvrtak 22. listopada, u vremenu od 15,55 do 16,00 sati, fotografiranje i snimanje prije početka završnog neformalnog sastanka svih sudionika Sveobuhvatnog regionalnog sastanka.

  • Četvrtak 22. listopada, s početkom u 17,00 sati, izjava za medije nakon neformalnog zajedničkog sastanka Sveobuhvatnog regionalnog sastanka ministara obrane,

Medijske akreditacije za praćenje navedenog događaja moći će se preuzeti u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, u utorak, 20. listopada, od 15,00 do 18,00 sati te u srijedu, 21. listopada od 9,00 do 12,00 sati.


Osobe za kontakt u press centru za potrebe CRM-a su: pukovnik Dražen Jonjić i bojnik Branimir Gaćina Bilin.



Najave