Svečana prisega kadeta Hrvatske vojske u Kninu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/09/knin_prisega_kadeta_19092019-1024x607.jpg

Dodjela beretki i svečana prisega 17. naraštaja kadeta Hrvatske vojske održat će se u Kninu

Dodjela beretki i svečana prisega 17. naraštaja kadeta Hrvatske vojske te obilježavanje početka akademske godine sveučilišnih preddiplomskih i diplomskih studija održat će se u subotu, 21. rujna 2019. godine u Kninu.

Dodjela beretki kadetima 17. naraštaja održat će u subotu, 21. rujna na Kninskoj tvrđavi, s početkom u 9.44 sati, a svečana prisega kadeta na stadionu NK Dinara u Kninu, s početkom u 12 sati.

Svečanu prisegu položit će 122 kadeta 17. naraštaja, od kojih je 86 kadeta 6. naraštaja preddiplomskih sveučilišnih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja, 28 kadeta drugog naraštaja integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojnog pomorstva te osam kadeta kandidata za vojne pilote.

Svoje školovanje započinje i 16 kadeta iz partnerskih zemalja Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Kosova te jedan kadet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje svečanosti dodjele beretki u subotu, 21. rujna 2019. na Kninskoj tvrđavi da dođu na Autobusni kolodvor u Kninu, Don Mihovila Pavlinovića 7, najkasnije do 8.45 sati, gdje će biti organiziran obavezan sigurnosni pregled te prijevoz do Kninske tvrđave.

Također, pozivamo predstavnike medija koji žele pratiti svečanu prisegu kadeta da dođu u subotu, 21. rujna na stadion NK Dinara u Kninu, najkasnije do 11.40 sati te da svoj dolazak najave časniku za odnose s javnošću HVU-a, pukovniku Zdravku Lovašenu na e-mail: zdravko.lovasen@gmail.com, uz naznaku koji događaj prate (dodjelu beretki ili svečanu prisegu kadeta ili oba događaja), najkasnije do petka, 20. rujna 2019., do 15 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj,fotograf) i broj mobitela.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću HVU-a, pukovnik Zdravko Lovašen mob: 099/250-2593.

Objava Svečana prisega kadeta Hrvatske vojske u Kninu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave