Svečano obilježen završetak izobrazbe na HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvu_240609_v.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u srijedu, 24. lipnja, svečano je obilježen završetak izobrazbe plaznika vojnih škola. Čestitajući svim polaznicima na uspješno završenoj izobrazbi, izaslanik načelnika GS OS RH-a ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov istaknuo je kako svijet modernih tehnologija, znanja i stalnog tehničkog napretka ne trpi zaostajanja u dostizanju novoga.

"Stoga ste vi gospodo polaznici na najbolji način iskoristili prigodu i mogućnost usvojiti znanja, vještine i sposobnosti važne za vašu profesionalnu karijeru te za proces integracije s partnerima u NATO savezu," rekao je general Šundov.

Zahvalio se i svima koji su sudjelovali u provođenju i organizaciji izobrazbe i istaknuo da imamo djelatnike s čvrstim moralnim osobinama, kreativne, aktivne, samoinicijativne koji su tijekom izobrazbe sposobljeni za donošenje najboljih odluka i učinkovito provođenje zapovijedi. "To sve zajedno pridonosi oheziji i sinergiji sastavnica i Oružanih snaga u cjelini," zaključio je ravnatelj HVU-a general Šundov.

U Zagrebu i Vukovaru promovirat će se ukupno 322 polaznika među kojima i 16 pripadnika stranih vojski. Na svečanosti u Hrvatskom vojnom učilištu uručene su diplome 40-orici polaznika 17. naraštaja Zapovjedno stožerne škole, 56-orici polaznika 8. naraštaja Napredne časničke izobrazbe, 85-orici polaznika 8. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe, 14-orici polaznika 7. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe,47-orici polaznika 20. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe i 50-orici polaznika 35. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe. Najboljim polaznicima uručene su pohvale i nagrade. 



Priopćenja