Susret ministra Božinovića s predstavnicima organizacije ITF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mo_sastanak_19072011_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović susreo se danas, u utorak, 19. srpnja s predstavnicima međunarodne organizacije International Trust Fund, sa sjedištem u Sloveniji, a koja je u suradnji sa vladama stranih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država, usmjerena na prikupljanje sredstava i pružanje financijske potpore aktivnostima humanitarnog razminiranja i zbrinjavanja neperspektivnih minsko-eksplozivnih sredstava u jugoistočnoj Europi.


Tijekom susreta bilo je riječi i o mogućnostima suradnje na projektima uništavanja viška ubojitih sredstava, a uz programe financiranja putem međunarodnih donacija. Istaknuto je kako Republika Hrvatska zainteresirana za daljnje projekte uništenje viška neperspektivnih ubojitih sredstava, te kako se za navedene aktivnosti može iskoristiti i potencijal domaćih tvrtki koje su angažirane na navedenim poslovima.

International Trust Fond međunarodna je organizacija koja od 1998. godine sudjeluje u projektima razminiranja u zemljama regije, a do sada je u Republici Hrvatskoj uspješno surađivala na projektima razminiranja sa Hrvatskim centrom za razminiranje.  U radu stručnih tijela ITF-a sudjeluju i predstavnici iz Republike Hrvatske.



Priopćenja