Specijalistička vojna obuka u Topničko-raketnoj pukovniji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vojnaobuka_06022012_v.jpg

Pripadnici OS RH, koji se nalaze na specijalističkoj vojnoj obuci u Topničko-raketnoj pukovniji HKoV-a u Bjelovaru, proveli su od 30. siječnja do 3. veljače 2012. završni dio obuke taborovanjem na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju.


Tijekom taborovanja provedeno je pripremno i instinktivno gađanje sa puškom i samokresom, neposredno topničko gađanje sa umetnutom cijevi 20 mm iz haubice 122 mm D-30, te posredno topničko bojevo gađanje sa tri haubice 122 mm D-30 i samovoznog višecjevnog lansera raketa 122 mm BM-21 "GRAD".

Posljednjeg dana taborovanja, obuci su nazočili i zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc, Načelnik Odjela za vježbe, obuku i doktrinu HKoV-a brigadir Mirko Stošić, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "F.K.Frankopan" brigadir Željko Šikić i zapovjednik Topničko-raketne pukovnije, pukovnik Miodrag Hokman. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima prikazani rezultati na taborovanju ocijenjeni su najvišom ocjenom.

Radi se o specijalističkoj vojnoj obuci petnaest pripadnika OS RH, vojno stručnih specijalnosti roda topništva, koji su završili dragovoljno služenje vojnog roka te u prosincu 2011. sa Ministarstvom obrane RH potpisali Ugovor o službi u Oružanim snagama OS RH u statusu djelatnog vojnika.



Vijesti