SMVO „Josip Briški“ proveo S.E.R.E. obuku razine „B“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/06/2683632-1024x683.jpg
U vojarni „Vitez Damir Martić“ u petak, 26. lipnja 2020. godine završila je trodnevna obuka preživljavanja, izbjegavanja/bijega, otpora i izvlačenja | Foto: HV/stn J. Vrgoč

U Središtu za međunarodne vojne operacije „Josip Briški“ završila je trodnevna obuka preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja

U vojarni „Vitez Damir Martić“ u Rakitju u Središtu za međunarodne vojne operacije „Josip Briški“ u petak, 26. lipnja 2020. godine završila je trodnevna obuka preživljavanja, izbjegavanja/bijega, otpora i izvlačenja (Survival, Evasion/Escape, Resistance, Extraction – SERE) razine „B“.

Obuku je uspješno završilo 17 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a završetkom S.E.R.E. razine „B“, polaznici su sposobni razumjeti procedure i poznavati praktične tehnike i vještine preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja.

 

Polaznici su obuku okarakterizirali vrlo zanimljivom te su stekli znanja i vještine koje će im zasigurno dobro doći u budućem radu u njihovim postrojbama, ali i na dužnostima koje će obnašati u planiranim misijama. Polaznici su slušali teoretsku nastavu, a zadnji dan im je pružena prilika da i na praktičan način, na širem prostoru vojarne „Vitez Damir Martić“, primjene stečena znanja.

Certifikate o uspješno završenoj obuci dodijelili su bojnik Josip Štefanac, vršitelj dužnosti zamjenika zapovjednika SMVO „Josip Briški“ i voditelj tečaja, stožerni narednik Robert Mike Jurkovac.

Objava SMVO „Josip Briški“ proveo S.E.R.E. obuku razine „B“ pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti