Situacijska vježba američko-hrvatskog tima na VP Gašinci

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac sa suradnicima i vojni izaslanik SAD-a u RH brigadir Brendon Mc Aloon i načelnik Odjela za obrambenu suradnju pukovnik Charles Davis nazočit će sutra, 26. veljače 2009. godine, na VP Gašinci, s početkom u 9 sati, situacijskoj vježbi pripadnika 1. CS OMLT-a (Operativni mentorski tim za vezu).

Tijekom vježbe bit će prikazan način provedbe obuke i dostignute sposobnosti. Pripadnici OS RH te njihove kolege iz Nacionalne garde Minessotte čine prvi mješoviti američko-hrvatski tim na čijem je čelu bojnik Ivan Galović, a koji će biti upućen u Afganistan kako bi tamo mentorirao pripadnike Afganistanske nacionalne vojske. Ovaj tim praktična je potvrda vrlo razvijene suradnje, razumijevanja i povjerenja oružanih snaga dviju prijateljskih zemalja.

Molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr. ili na fax: 01/4551-516. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Također, molimo sve predstavnike medija koji žele biti nazočni tijekom održavanja vježbe da dođu najkasnije do 8.30 na glavni ulaz vojnog poligona Gašinci, Kralja Tomislava bb.

Osobe za kontakt su: časnik za odnose s javnošću HKoV-a, bojnik Jadranko Jambrec, mob: 098/312-781 i načelnica Odjela informiranja SOJI, Emina Lišić, mob:098/233-480.



Najave