Sigurnosno-obrambene konzultacije između Republike Hrvatske i Države Izrael

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/07/2022-07-04-obrambene-konzultacije-1-1024x682.jpg
Sigurnosno-obrambene konzultacije između Republike Hrvatske i Države Izrael | Foto: MORH

Ravnateljica Uprave za obrambenu politiku Dunja Bujan Šujster održala je u ponedjeljak 4. srpnja 2022. godine sigurnosno-obrambene konzultacije sa zamjenikom ravnatelja Vojno-političkog ureda Ministarstva obrane Države Izrael Ilanom Mazushanom.

Uz Mazushana te predstavnika SIBAT-a i Izraelskih obrambenih snaga, konzultacijama je nazočio i veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilan Mor.

Tijekom konzultacija potvrđeni su dobri i prijateljski bilateralni odnosi između Republike Hrvatske i Države Izrael. Istaknut je i značaj dosadašnje bilateralne obrambene suradnje te perspektiva buduće obrambene suradnje s naglaskom na nastavak vojno-tehničke suradnje u potpori opremanju i modernizaciji Oružanih snaga Republike Hrvatske te produbljivanju vojno-vojne suradnje između Oružanih snaga Republike Hrvatske i Izraelskih obrambenih snaga.

Razmijenjena su i stajališta o trenutačnoj sigurnosno-političkoj situaciji u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi te Bliskom Istoku s naglaskom na sigurnosne izazove u navedenim regijama.

Tom prilikom potpisan je i godišnji plan bilateralne obrambene suradnje između Republike Hrvatske i Države Izrael.

Sigurnosno-obrambene konzultacije između Republike Hrvatske i Države Izrael | Foto: MORH

 

Objava Sigurnosno-obrambene konzultacije između Republike Hrvatske i Države Izrael pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti