Sedmi kontingent u misiji KFOR

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kfor_24032011_v-1.jpg

U mirovnu operaciju NATO-a KFOR (Kosovo Force) na Kosovu, danas 24. ožujka 2011. godine, upućen je prvi dio snaga sedmog hrvatskog kontingenta na razdoblje do sedam mjeseci.


Sedmi kontingent OSRH sastoji se od 20 pripadnika OS RH, većinom iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane s dva transportna helikoptera Mi - 171 Sh, a po četvrti puta u hrvatskom kontingentu u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu nalazi se i jedna žena, narednica iz HKoV-a  koja će biti angažirana na poslovima logističkog dočasnika, NEP (Nacionalni element potpore).
Ostali dio snaga 7. kontingenta bit će upućen u područje operacije narednih dana. Zapovjednik 7. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR je satnik Tihomir Majerić.

Sedmi  hrvatski vojni kontingent bit će razmješten na području Campa Bondsteel u Ferizaju/Uroševcu. Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta je prevoženje ljudi i tereta, a kontingent se sastoji od tri posade helikoptera, zrakoplovno-tehničkog tima za održavanje i nacionalnog elementa potpore, te dva transportna helikoptera Mi-171Sh.





Priopćenja