Sastanak ministra Buljevića i mađarskog veleposlanika Magyara

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/madarski_velep_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar obrane RH Josip Buljević primio je, danas, u srijedu, 24. veljače 2016., u nastupni posjet veleposlanika Mađarske u RH Józsefa Zoltána Magyara.

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna suradnja dviju susjednih i prijateljskih zemalja, koje veže duga zajednička povijest i pripadnost srednjoeuropskom civilizacijskom krugu.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na području obrane Hrvatske i Mađarske koja kontinuirano raste i daje sadržajne rezultate. Osim bilateralne obrambene suradnje, značajna je suradnja dviju zemalja u multilateralnim inicijativama i projektima u okviru NATO-a, Europske unije i Srednjoeuropske inicijative za obrambenu suradnju (CEDC). 

Ministar Buljević je zahvalio na pozivu upućenom od strane mađarskog ministra obrane za službeni posjet Mađarskoj, koji je planiran u predstojećem razdoblju. Upoznao je mađarskog veleposlanika s prioritetima i planovima obrambenog resora.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u svijetu, posebice u europskom okruženju, s posebnim naglaskom na sigurnosne izazove koje donosi migrantska kriza i situacija na Bliskom istoku.

Ministar Buljević tom je prigodom istaknuo kako jedinstven stav svih članica EU i njihovo koordinirano djelovanje na uzroke krize, može pružiti učinkovit odgovor na ugroze sigurnosti i stabilnosti Europe u cjelini.

    Sastanak ministra Buljevića i mađarskog veleposlanika Magyara

    Foto: MORH/ J. Kopi

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sastanak-ministra-buljevica-i-madarskog-veleposlanika-magyara/mo-rh-h_24022016_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sastanak-ministra-buljevica-i-madarskog-veleposlanika-magyara/mo-rh-h_24022016_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sastanak-ministra-buljevica-i-madarskog-veleposlanika-magyara/mo-rh-h_24022016_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/sastanak-ministra-buljevica-i-madarskog-veleposlanika-magyara/mo-rh-h_24022016_4.jpg


Priopćenja