Sabor odbio Interpelaciju o radu Vlade

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH
Hrvatski sabor u petak, 15. veljače 2019. godine većinom glasova odbio je Interpelaciju o radu Vlade Republike Hrvatske radi postupanja Vlade vezanih uz nabavku eskadrile višenamjenskih borbenih aviona, koju je podnijelo 16 oporbenih zastupnika.

Na glasovanju u Hrvatskom saboru većinom glasova, 79 glasova za, 3 suzdržana i 43 glasa protiv donesen je zaključak kojim Hrvatski sabor utvrđuje da je proces nabave višenamjenskog borbenog aviona vođen zakonito i transparentno, u kojem su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane tijekom cijelog procesa postupali s dužnom pažnjom te se odbijaju prijedlozi zaključka iz podnesene Interpelacije o radu Vlade RH radi postupanja Vlade vezanih uz nabavku eskadrile višenamjenskih borbenih aviona, koji je podnijelo 16 zastupnika u Hrvatskom saboru.

Isto tako, navedenim zaključkom daje se potpora Vladi Republike Hrvatske u daljnjem pronalaženju rješenja za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i zadržavanje sposobnosti nadzvučnog borbenog zrakoplovstva za Hrvatsku vojsku.

Vlada Republike Hrvatske prethodno je odbacila sve navode iz Interpelacije kao neosnovane, neutemeljene i netočnne.

Zakljucak_Klubova_HDZ_HNS_HDS_HSLS_HDSSB_interpelacija_15022019

Priopćenja