Rotacija časnika HRM-a u pomorskoj operaciji EU "ATALANTA"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pavic_13022012_v.jpg

Časnik Hrvatske ratne mornarice (HRM) kapetan korvete Ivica Pavić ovih je dana preuzeo dužnost analitičara operacije u Zapovjedništvu pomorske operacije Europske unije "ATALANTA"  u Nortwoodu u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske od poručnika bojnog broda Marinka Rubića koji se iz operacije "ATALANTA" vratio u petak, 10. veljače 2012. godine.


Time se nastavlja aktivno sudjelovanje pripadnika HRM-a u prvoj pomorskoj operaciji Europske unije koja je pokrenuta za zaštitu programa pomoći Somaliji u hrani, te borbi protiv pirata u Adenskom zaljevu  i vodama Somalije.

Kapetan korvete Ivica Pavić jedanaesti je časnik HRM-a koji sudjeluje u ovoj operaciji. Rođen je 16. kolovoza 1971. godine u Livnu, BiH. Završio je Pravni fakultet u Splitu i Zapovjedno stožernu školu na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski". Pripadnik je OS RH od 1993. godine, a obnašao je niz dužnosti u Flotili HRM, između ostalih dužnost zapovjednika desantnog broda minopolagača – DBM-81, spasilačkog broda "Faust Vrančić" BS-73, zamjenik zapovjednika divizijuna za potporu, a trenutno je na mjestu voditelja Odsjeka za obuku i doktrinu u zapovjedništvu HRM-a.

Pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u mirovnoj operaciji Europske unije "ATALANTA",  sukladno Odluci Hrvatskog sabora od 03. travnja 2009. godine.







Vijesti