Rotacija časnika HRM-a u operaciji "ATALANTA"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/medvedovic_06082012_v.jpg

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice kapetan korvete Zoran Medvidović upućen je u međunarodnu vojnu operaciju Europske unije "EU NAVFOR SOMALIA -ATALANTA" na dužnost analitičara Operacije u Operativnom stožeru u Nortwudu u Velikoj Britaniji.


Kkr Medvidović 15. je časnik Hrvatske ratne mornarice koji sudjeluje u međunarodnoj vojnoj operaciji ATALANTA, a na dužnosti analitičara zamijenit će kapetana korvete Ivicu Pavića koji je tu dužnost obnašao od veljače 2012. godine.

Kapetan korvete Zoran Medvidović rođen je 30. listopada 1971. godine u Splitu. Magistrirao je na Pomorskom fakultetu u Splitu. Završio je temeljnu i naprednu časničku izobrazbu u Učilištu HRM "Petar Krešimir IV".

Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1992. godine i sudionik Domovinskog rata. Tijekom službe je obnašao niz dužnosti na brodovima Hrvatske ratne mornarice, između ostalog bio je zapovjednik raketne topovnjače „Kralj Petar Krešimir IV“, a trenutno je na dužnosti Časnika za provjeru i ocjenjivanje u Odjelu za obuku i doktrinu HRM.

Pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u međunarodnoj vojnoj operaciji Europske unije „EU NAVFOR SOMALIA – ATALANTA, sukladno Odluci Hrvatskog sabora od 03. travnja 2009. godine.



Priopćenja