Raspisan natječaj za prijam 400 vojnika i mornara

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/natjecaj_17032017_v.jpg
Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu, u skladu s člankom 27. stavkom 1. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 73/13, 75/15 i 50/16) i Planom prijma osoblja u djelatnu vojnu službu za 2017. godinu.

U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se 400 kandidata/kinja za vojnika/mornara, s početkom službe 16. svibnja 2017. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati koji zadovoljavaju opće Uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama RH te posebne uvjete, i to srednju stručnu spremu, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2017. godine i odslužen vojni rok ili uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Kandidati/kinje podnose prijave Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili Središnjici za upravljanje osobljem.
Kandidati/kinje sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 15 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Prije prijema u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati/kinje će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službi i kadetsku službu (Narodne novine br. 158/13, 77/15 i 14/17). Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 13/14, 134/15, 138/15).

U skladu s potrebama službe s kandidatima/kinjama koji budu primljeni u djelatnu vojnu službu po isteku prvoga ugovora može se sklopiti drugi ugovor o vojničkoj službi u trajanju do pet i treći ugovor do šest godina.

Poveznica



Priopćenja