Radionica projekta "Istraživanje ljudskih resursa i potencijala"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/iros_20110208_02v.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) „Petar Zrinski“ danas je, 8. veljače 2011., održana radionica za implementiranje istraživačkih rezultata projekta pod nazivom „Istraživanje ljudskih resursa i potencijala“.

Skup na kojem su sudjelovali predstavnici Instituta za istraživanje i razvoj obrambenih sustava (IROS), Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Oružanih snaga RH otvorili su predsjednik Savjeta projekta, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, ravnatelj IROS-a brigadir Dario Matika i voditelj projekta te  dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc. Igor Jukić.

Radionice su bile podijeljene u tri sekcije: Kondicijska pripremljenost, Zdravstveni status te Psihološke karakteristike i sociološki status. General Lucić rekao je da je istraživanje garancija prepoznavanja problema koji mogu zasmetati pri sveukupnom razvoju OS RH, a posljedica su ustrojavanja vojske u ratnom razdoblju. Projekt je nazvao izvanrednim istraživanjem koje je rezultiralo cijelim nizom vrijednih spoznaja, čija će analiza stvoriti postupke i standarde koji će popraviti cijelu psihofizičku sliku pripadnika OS RH. Brigadir Matika istaknuo je činjenicu da je Projekt interdisciplinaran i proizvod suradnje OS RH sa znanstvenom i akademskom zajednicom, što ga čini potpuno relevantnim. „Struka je ovdje došla do punog izražaja“, zaključio je ravnatelj IROS-a.

Voditelj Projekta, dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc Jukić naglasio je kako je  istovremeno provođenje projekta i njegovo implementiranje u OS RH, čiji je dio i ova Radionica, veliki korak naprijed.



Vijesti