Prvenstvo OS RH u disciplinama za provjeru tjelesne spremnosti

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/najbolji-_rocnik_05122017_v-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi

Prvenstvo Oružanih snaga RH u disciplinama za provjeru tjelesne spremnosti održano je u organizaciji Gardijske mehanizirane brigade, a u cilju razvoja tjelesne spremnosti i natjecateljskog duha među pripadnicima Hrvatske vojske u vojarni „Benkovac“ u Benkovcu, od 28. do 30. listopada 2019. godine.

Natjecanje se provodilo pojedinačno u muškoj i ženskoj kategoriji u disciplinama sklekovi na tlu, pregibi trupa i trčanje 3200 metara.

Pravo sudjelovanja imale su djelatne vojne osobe koje su na zadnjoj provedenoj provjeri tjelesne spremnosti ostvarile rezultat od najmanje 280 bodova za muškarce i najmanje 240 bodova za žene, a takmičilo se 96 natjecatelja i natjecateljica.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa, i to: Hrvatska ratna mornarica, Gardijska oklopno-mehanizirana brigada, Pukovnija Protuzračne obrane, Bojna veze, Središte za međunarodne vojne operacije, Inženjerijska pukovnija, Zapovjedništvo za obranu i doktrinu, Topničko raketna pukovnija, Dom Zapovjedništva HKoV-a, Obavještajna pukovnija, Zapovjedništvo specijalnih snaga, Počasno-zaštitna bojna, Pukovnija vojne policije, Kadetska bojna te ekipa domaćina Gardijske mehanizirane brigade.

U kategoriji muškaraca do 21 godinu, prvo mjesto osvojio je kadet narednik Bruno Grbavac, drugo vojnik Vedran Tomić, a treće kadet narednik Jozo Lukić.

U kategoriji žena do 26 godina, prvo mjesto osvojila je kadetkinja skupnica Ana Marija Čvrk, drugo nadnarednica Lucija Safundžić, a treće mjesto pripalo je poručnici Rei Tomina Skender. Prvo mjesto u kategoriji muškaraca do 26 godina osvojio je skupnik Bruno Polak, drugo vojnik Martin Rončević, a treće mjesto kadet narednik Marko Barišić.

Prvo mjesto u kategoriji muškaraca do 31 godinu osvojio je skupnik Marin Dvorski, drugo je pripalo vojniku Bojanu Ožingeru, a treće mjesto osvojio je skupnik Davor Jurišin.
U kategoriji žena do 36 godina, prvo mjesto osvojila je poručnica Irena Lovrić, drugo skupnica Renata Pazarac, a treće satnica Andrea Lipovac.

U kategoriji muškaraca do 41 godina treće mjesto osvojio je satnik Stjepan Grbić, drugo mjesto osvojio je desetnik Ante Katuša, a prvo mjesto skupnik Ivan Gale.

U kategoriji muškaraca do 46 godina prvo mjesto osvojio je satnik Renato Žic, drugo narednik Dalibor Vondra, a treće mjesto osvojio je nadnarednik Goran Kovač.

Prvo mjesto u kategoriji muškaraca do 51 godinu osvojio je stožerni narednik Zoran Jozić, drugo je pripalo brigadiru Robertu Horvatu, a treće mjesto osvojio je nadnarednik Antun Krnjak.
U kategoriji muškaraca iznad 52 godine prvo mjesto osvojio je satnik Dražen Henc, drugo bojnik Mirko Luketić, a treće pukovnik Abdulah Selimović.

U relativnoj kategoriji za muškarce prvo mjesto osvojio je satnik Dražen Henc, drugo mjesto osvojio je skupnik Marin Dvorski, a treće mjesto vojnik Martin Rončević. U apsolutnoj kategoriji za muškarce prvo mjesto osvojio je također satnik Dražen Henc, drugo mjesto stožerni narednik Zoran Jozić, a treće satnik Renato Žic.

U apsolutnoj kategoriji za žene prvo mjesto osvojila je kadetkinja skupnica Ana Marija Čvrk, drugo poručnica Irena Lovrić, a treće mjesto osvojila je kadetkinja nadnarednica Lucija Safundžić.

Na svečanosti zatvaranja natjecanja, najboljima su medalje uručili izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH zapovjednik bojne PZO Gardijske mehanizirane brigade pukovnik Vinko Rogić i voditelj natjecanja pukovnik Ivan Zubić.

Objava Prvenstvo OS RH u disciplinama za provjeru tjelesne spremnosti pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti