Provedena obuka za rukovatelja vozilom za izvlačenje MRV

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/06/2023-06-15-mrv-1024x684.jpg
Provedena obuka za rukovatelja vozilom za izvlačenje MRV | Foto: OSRH/ G. Mažar

Polaznici su osposobljeni za samostalno rukovanje sa vozilom za izvlačenje u različitim situacijama, kao i za razne specifične postupke i sigurnosne mjere

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi 15. svibnja 2023. godine provedena je obuka pripadnika OSRH za rukovatelja vozilom za izvlačenje MRV (MRAP Recovery Vehicle).

Polaznici su osposobljeni za samostalno rukovanje sa vozilom za izvlačenje u različitim situacijama izvlačenja prevrnutog ili oštećenog vozila, izračun opterećenja kod korištenja vozila pri vuči odnosno podizanju tereta. Polaznici su svladali vještine ukrcavanja vozila na željeznički vagon ili priključno vozilo. Na obuci je određeni broj tema bio posvećen korisničkom održavanju, kao i sigurnosnim mjerama koje prate korištenje takvog zahtjevnog vozila. Najveći dio obuke odnosio se na praktične radnje vuče, izvlačenja i podizanja vozila te vezanje tereta.

Skupnik Ivan Brkić iz bojne za opću logističku potporu, obuku opisuje sa puno pohvala gdje je stalno praćenje i provedba mjera sigurnosti najvažniji segment ovog posla, a instruktori obuke stožerni narednik Martin Knezović i narednik Robert Martinek provede obuku po najvišim standardima.

Četiri polaznika u potpunosti su savladali zadaće iz Programa obuke za rukovatelja vozilom za izvlačenje uz suradnju sa pučkim otvorenim učilištem “AMC” iz Nove Gradiške, a potvrdnice o osposobljenosti im je uručio pukovnik Boris Galić.

Objava Provedena obuka za rukovatelja vozilom za izvlačenje MRV pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti