Proveden temeljni tečaj boksa za žene u GOMBR-i u Vinkovcima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-gombr.jpg
Oznaka: MORH

Temeljni tečaj boksa za žene proveden je u vojarni 5. gardijske brigade "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima u vremenu od 31. siječna do 4. veljače 2022. od strane dva licencirana trenera boksa, kineziologa GOMBR-e satnika Pere Veočića i satnika Mateja Matkovića.

U tjedan dana 16 pripadnica svih postrojbi i stožera GOMBR-e naučile su osnovne tehničko-taktičke elemente boksa, odnosno boksački stav, gard, frontalna kretanja, izmicanja te boksačke udarce: direkte, aperkate i krošeje.

Boksački sport ima bogatu povijest i najtrofejniji je sport u OSRH te je na Svjetskim vojnim igrama osvajao najviše medalja, a u sustavu ima i vrhunskih sportaša kroz ugovor HOO i OS RH (pričuvni sastav Hrvatske vojske).

U cilju popularizacije boksa, i generalno borilačkih vještina, napravljena je dvorana sa boksačkim ringom, tatamijima i spravama (boksačkim vrečama) u vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima.

Inicijativom kineziologa GOMBR-e, krenulo se s tečajevima škole boksa te je konačni cilj oformiti i natjecateljske skupine radi sudjelovanja na vojnim natjecanjima u boksu.

Prethodnih godina više od stotinu pripadnika prošlo je školu boksa dok je ovo prvi tečaj isključivo za žene.

Objava Proveden temeljni tečaj boksa za žene u GOMBR-i u Vinkovcima pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti