Proveden tečaj za rukovatelje sredstava klase V

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ZZP_19122011_v.jpg

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u petak, 16. prosinca 2011. godine završio je tromjesečni tečaj za rukovatelja sredstava klase V, kojeg je uspješno završilo 22 polaznika.


Cilj ovog tečaja je osposobljavanje rukovatelja UbS-a u provedbi zadaća skladištenja i održavanja pričuvnih UbS-a, te usvajanje, ponavljanje i proširenje potrebnih teorijskih znanja i vještina iz područja poznavanja sredstava klase V te skladištenja, čuvanja, prevoženja, rukovanja i održavanja pričuve sredstava klase V.

Teorijski dio tečaja proveden je kabinetu UbS-a SzOiDL-a, dok je praktični dio održan u vojno skladišnom kompleksu "Barutane" gdje su polaznici upoznati sa pregledom streljiva, skladišta i objekata. Na kraju tečaja proveden je završni ispit, a polaznicima su dodijeljene diplome o položenom stručnom ispitu. Završnom ispitu pristupilo je i 7 pripadnika OS RH sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa UbS-om koji su tijekom studenog u SzOiDL prošli tzv. tečaj osvježenja u trajanju od 5 dana.



Vijesti