Proveden dvotjedni tečaja za stožerne časnike UN-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/11/smvo_15112019_04-1024x683.jpg
U Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški"u Rakitju u petak, 15. studenoga 2019. završio je 9. Tečaj za stožerne časnike UN-a | Foto: HV/ J. Vrgoč

U Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju u petak, 15. studenoga 2019. završio je 9. Tečaj za stožerne časnike UN-a.

Riječ je o dvotjednom tečaju tijekom kojeg se polaznici upoznaju sa stožernom organizacijom i procedurama na svim razinama u operacijama koje vodi UN i jedan je od ukupno tri UN certificirana tečaja koja se provode u ovom Središtu.
Tečaj je uspješno završilo osam pripadnika Hrvatske vo
jske te četiri međunarodna polaznika, koji su tijekom dva tjedna usvojili specifična znanja i vještine neophodne za siguran i uspješan rad u međunarodnom okruženju kroz primjenu odgovarajućih procedura potrebnih za obnašanje stožernih dužnosti u zapovjedništvima UN snaga.

Kao gost predavač, doprinos kvaliteti tečaja bogatim iskustvom dao je i umirovljeni general pukovnik Dragutin Repinc. On je od 2005. do 2007. godine sudjelovao u misiji UNMOGIP (United Nations Military Observer Group in India and Paskistan) i to na dužnosti čelnika operacije, što je ujedno najviša dužnost koju je jedan hrvatski predstavnik obnašao u operacijama UN-a.

Također, u okviru redovite razmjene intruktora, potporu provedbi tečaja pružili su instruktori iz Obučnog središta za mirovne operacije OS Mađarske (HDF PSTC) pk Gabor Szucs i pk Omšo Hasić iz Obučnog središta za mirovne operacije Bosne i Hercegovine (PSOTC), pukovnik Goran Karlović (HVU) i bojnik Goran Boroš (HVU). Voditelj tečaja bio je satnik Krešimir Njari, a potporu praktičnoj provedbi tečaja, kao i uvijek, pružili su djelatnici Središta za međunarodne vojne operacije.

Objava Proveden dvotjedni tečaja za stožerne časnike UN-a pojavila se prvi puta na MORH.

    Proveden dvotjedni tečaja za stožerne časnike UN-a

    Foto: HV/ J. Vrgoč

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/proveden-dvotjedni-tecaja-za-stozerne-casnike-un-a/smvo_15112019_01.jpg


Vijesti