Proveden drugi modul Napredne časničke izobrazbe u Požegi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_14022012_v.jpg

U Središtu za obuku i doktrinu logistike (SzOiDL) u Požegi, Zapovjedništva za potporu od 9. siječnja do 10. veljače 2012. godine proveden je drugi modul napredne časničke izobrazbe.


Cilj izobrazbe je dogradnja stečenih znanja, potrebnih zapovjedniku satnije za samostalno rukovođenje i zapovijedanje satnijom.

Savladavanje nastavnih sadržaja ujedno je i preduvjet za daljnje razumijevanje vojno stručnih sadržaja za svaku pojedinu službu borbene potpore za koju se polaznik osposobljava. Ovom izobrazbom nastoji se polaznicima proširiti opća i temeljna znanja iz funkcionalnog područja logistika, kroz predmete: Materijalno financijsko poslovanje, Služba borbene potpore i Logistika u operacijama taktičke razine.

Napredna časnička izobrazba u skladu s konceptom izobrazbe, definirana je kao druga razina izobrazbe časnika i sastoji se od 5 modula. Prvi modul zajednički je za sve polaznike napredne časničke izobrazbe i provodi se na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", a nakon drugog modula, provedenog u SzOiDL-u,  polaznici nastavljaju sa izobrazbom na HVU gdje počinje izobrazba po trećem modulu.

Za uspješan završetak NČI potrebno je uspješno završiti prva tri modula (1. modul - opći dio, 2. modul - specijalistički dio, 3. modul - taktika i doktrina grane) i jedan od preostala dva (4. modul - tečaj za zapovjednika  satnije/broda/bitnice/zrakoplovnog voda ili 5. modul - tečaj za nižeg stožernog časnika).

Cilj napredne časničke izobrazbe je osposobiti polaznike za obnašanje zapovjednih i nižih stožernih dužnosti unutar grana OS RH.



Vijesti