Predavanje o islamu za pripadnike 28. HRVCON-a KFOR

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/predavanje_islam_24052018.jpg

Zapovjedništvo HRZ-a OSRH u suradnji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a, organiziralo je u 23. svibnja 2018., u vojarni "Lučko" u Zagrebu, predavanje za pripadnike 28. HRVCON-a koji se upućuje u NATO misiju KFOR na Kosovo



Zapovjedništvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Oružanih snaga RH u suradnji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane RH, organiziralo je u srijedu, 23. svibnja 2018., u vojarni "Lučko" u Zagrebu, predavanje za pripadnike 28. hrvatskog kontingenta koji se upućuje u NATO misiju KFOR na Kosovo i 10. zrakoplovnog savjetodavnog tima (Rotary Wing Mi-17 Air Advisory Team – RW Mi-17 AAT), na temu islamske religije i kulture.

Predavanje je održao šef kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH, Nermin ef. Botonjić.

Sukladno Protokolu između Ministarstva obrane RH i Mešihata Islamske zajednice u RH, pripadnici Oružanih snaga RH prolaze opsežnu kulturološku pripremu kao pomoć pri snalaženju u multinacionalnom okružju u sredinama, gdje prevladavaju islamska kultura i religija.

Na predavanju je ef. Botonjić govorio o načelima Islama, šerijata i njegovih obreda, načinima prakticiranja islama te o islamskom svijetu danas, s posebnim naglaskom na neke segmente običajnog prava na Kosovu.



Vijesti