Proslava dana vojne kapelanije "Sv. Nikole Tavelića"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/misa_14112011_v.jpg

Svečanom misom uz koncelebriranje vojnih i policijskih kapelana Zagrebačkog dekanata, koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, proslavljen je danas, u ponedjeljak 14. studenoga, blagdan vojne kapelanije “Sv. Nikola Tavelić” Središnjice elektroničkog izviđanja (SEI) Glavnog stožera OSRH.

Prije početka misnog slavlja nazočne je pozdravio zapovjednik SEI-a pukovnik Miro Zeljko zaželjevši dobrodošlicu biskupu mons. Jezerincu, njegovim suradnicima i kapelanima. Zahvaljujući nazočnim časnicima, dočasnicima, službenicima i namještenicima na dolasku pukovnik je posebno pozdravio predstavnike iz Ministarstva unutarnjih poslova RH te predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. U svojoj homiliji mons.

Jezerinac je posebnu pozornost stavio na odvažnost koja je resila svetog Nikolu Tavelića koji se nije pokolebao ni pred smrtnom prijetnjom čija se hrabrost na neki način artikulirala tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj. Također, poručio je svim nazočnima kako treba ustrajati u vježbanju u dobru kao što naši vojnici svakodnevno treniraju vojne vještine.

Povod slavlju bila je i činjenica što je trenutni vojni kapelan SEI-a vlč. Željko Savić prvi svećenik u povijesti Vojnog ordinarijata koji je zaređeni svećenik vojne biskupije.



Vijesti