Proširena konferencija načelnika glavnih stožera oružanih snaga država potpisnica Američko-jadranske povelje

Proširena konferencija načelnika glavnih stožera oružanih snaga država potpisnica Američko-jadranske povelje održat će se od 25. do 27 rujna 2008. godine na Brijunima, a na otvorenju konferencije sudjelovat će predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić uz visoke dužnosnike Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera RH.


Glavne teme konferencije pod nazivom "Extending Peace and Security" su dostignuća procesa transformacija oružanih snaga i sudjelovanje u međunarodnim mirovnim operacijama te procesi transformacije u PfP državama u regiji i njihovo sudjelovanje u međunarodnim mirovnim operacijama. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici 11 zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kanada, Hrvatska, Estonija, Litva, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Slovenija, Sjedinjene Američke Države) i NATO-a.

Početak konferencije otvoren je za predstavnike medija, koje molimo da u petak, 26. rujna 2008. dođu do 8:00 sati na mol u Fažanu, a povratak predstavnika medija planiran je istog prijepodneva u 11:00 sati. Osobe za kontakt i prihvat novinara u Fažani i na Brijunima su: stožerni časnik za odnose s javnošću i informiranje pri Kabinetu Načelnika GS OS RH - satnik Ivica Matošević mob.:099 3127-585, te časnik za odnose s javnošću HKoV-a Jadranko Jambrec mob.:098 1720-941.

Molimo predstavnike medija da svoju prijavu dolaska naprave na e-mail infor@morh.hr, tijekom 25. rujna 2008. pri čemu trebaju navesti ime i prezime, medij, te kontakt telefon.

Najave