Prisegnuo 6. naraštaj kadeta

U Kninu je 18. listopada prisegnuo 6. naraštaj kadetkinja i kadeta. Svečanost je održana na Kninskoj tvrđavi, a nazočili su joj izaslanik ministra obrane državni tajnik Mate Raboteg, izaslanik načelnika GS OS RH-a zamjenik ravnatelja HVU-a brigadni general Slaven Zdilar, te drugi civilni i vojni dužnosnici, predstavnici lokalne vlasti i Crkve .


Poželjevši kadetkinjama i kadetima mnogo uspjeha u njihovoj budućoj službi u oružanim snagama državni tajnik Raboteg je između ostalog kazao:"Biti izabran za školovanje u današnje vrijeme, u vrijeme preustroja oružanih snaga, ali i procesa smanjenja vojnog osoblja, znači prije svega obvezu da uspješno završite svoje školovanje, ali i obvezu da stečeno znanje, poslije, u svojim ustrojbenim jedinicama i primijenite". Izobrazba u OS-u postaje jedan od najvažnijih oblika upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, rekao je državni tajnik te kazao i kako sadašnji proces izobrazbe i obuke treba promatrati i kao proces postizanja potrebne razine znanja i vještina pripadnika OSRH-a u kontekstu našeg skorog članstva u NATO-u.
Ukazao je i na potrebu stalnog usavršavanja tijekom njihove vojne karijere te ih pozvao da iskoriste mogućnosti koje su pred njima te ulože volju i htijenje u svoje obrazovanje kako bi mogli odgovoriti izazovima koji ih očekuju.
Na datoj prisezi čestitao im je i brigadni general Slaven Zdilar. Podsjetio je da su naše Oružane snage nastale u borbi za stvaranje i opstojnost hrvatske države. "Ponosni smo što smo iz vojske branitelja postali časna vojska pobjednika" kazao je general Zdilar te istaknuo i kako je danas hrvatski vojnik prepoznat i priznat u mirovnim operacijama diljem svijeta kao časan, hrabar, iskusan i stručan. "Stoga i od vas očekujem prije svega zalaganje i učenje, profesionalnost, vojničko ponašanje i držanje kako u vašim međusobnim, tako i u odnosima prema nadređenima i vašim predavačima" kazao je genaral Zdilar te ih pozvao da budu otvorena duha spremni dati i prihvatiti nove ideje. U sklopu svečanosti na kninskoj tvrđavi održan je i prigodni program koji je završio efektnim nastupom akro grupe HRZ-a Krila Oluje.


Vijesti