Prisegnuli prvi dragovoljni ročnici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-osrh.jpg

Prvi naraštaj vojnika na dragovoljnom služenju vojnog roka prisegnuo je 22. studenoga u Požegi, a uz rodbinu i prijatelje ročnika te visoke vojne i civilne dužnosnike svečanoj prisezi nazočili su ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić, koji je ujedno bio izaslanik Predsjednika Republike, kao i požeški biskup Antun Škvorčević.

"Postajete pripadnici modernih Oružanih snaga koje neprestano teže visokim tehničkim standardima i u kojima je čovjek uvijek bio na prvom mjestu", poručio je ministar Vukelić, čestitajući ročnicima na položenoj prisezi. Izrazivši uvjerenje da će dio njih prihvatiti izazov rada u Oružanim snagama, istaknuo je da obrambeni sustav mladim ljudima nudi mogućnost napredovanja i školovanja te izgrađivanja u svim pogledima, dodajući da je i dragovoljno služenje vojnog roka neprocjenjivo iskustvo. "Pristupivši u OSRH prihvatili ste odgovornost vojničkog poziva, koji zahtjeva određene napore ali ima i svoje lijepe strane", istaknuo je general Lucić u svom obraćanju novoprisegnulim ročnicima postrojenim u požeškoj vojarni, čestitajući im i uime Predsjednika Republike.

Nakon svečane prisege u požeškom Središtu za temeljnu obuku, ministar Vukelić posjetio je i Veleučilište u Požegi smješteno u nekadašnjem vojnom objektu.

Vijesti