Pripreme za provedbu vježbe “Defender 21 CPX” u HQ MND-C

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/05/2021-05-07-defender-21-cpx-4-1024x683.jpg
Pripreme za provedbu vježbe ''Defender 21 CPX'' u HQ MND-C | Foto: OSRH

U Multinacionalnom divizijskom zapovjedništvu centar (HQ MND-C) u Székesfehérváru u Republici Mađarskoj, u četvrtak 6. svibnja 2021. godine, održan je sastanak zapovjednika podređenih postrojbi koji sudjeluju u vježbi "Defender 2021 CPX”.

Na sastanku je sudjelovao i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadir Dražen Ressler, čije zapovjedništvo sudjeluje u vježbi.

Simulacijska vježba “Defender 21 CPX” (Command Post Exercise – CPX) zadnji je dio vježbe “DEFENDER-Europe 21 (DE21) koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe do polovice lipnja 2021. Pored ove simulacijske vježbe, u sklopu DE21 provode se i vježbe “Swift Response 21″, Immediate Response 21” i “Saber Guardian 21”.

“Za naše Zapovjedništvo ova je vježba najznačajniji obučni događaj jer po prvi puta, od našeg ustrojavanja, sudjelujemo u ovakvom sastavu”, rekao je u svom završnom obraćanju prisutnim zapovjednicima i stožernom osoblju zapovjednik HQ MND-C general-bojnik Denis Tretinjak.

Cilj vježbe je uvježbavanje stožernih procedura u procesu vojnog donošenja odluke kao i provjera važećih planova i koncepata.

Pripreme za provedbu vježbe “Defender 21 CPX” u HQ MND-C | Foto: OSRH

Objava Pripreme za provedbu vježbe “Defender 21 CPX” u HQ MND-C pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti