Pripreme za 1. Vježbu na zemljištu u Središtu za borbenu obuku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/slunj_26022014_v.jpg
Foto: OSRH/ D. Čulig

U Središtu za borbenu obuku na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj u tijeku su pripreme za 1. vježbu na zemljištu „SOKOL 14“ koja će se provesti u vremenu od 10. do 14. ožujka 2014. s ciljem osposobljenosti i uvježbanosti zapovjednih struktura u vođenju i zapovijedanju postrojbom i donošenju i prenošenju odluka u što realnijim uvjetima.

Tim su povodom u utorak, 25. veljače 2014., za sudionike vježbe iz Središta za borbenu obuku i bojne „Vukovi“ gmtbr, koji će u vježbi biti suprotna strana (CRVENI), održani brifinzi oko djelovanja, boravka i rada na vojnom poligonu te po pitanjima uporabe sustava MILES 2000, za koji je upriličen i praktični dio.

Sustav MILES 2000 je simulacijski sustav s osobnim kompletom za svakog sudionika vježbe na terenu, koji zahvaljujući GPS uređajima i drugim tehnološkim komponentama, omogućuje zapovjednicima da na zaslonu prate svaki pokret i pucanj svojih vojnika i borbenih vozila.

Pripremne radnje za 1. vježbu na zemljištu bit će provedene i s pripadnicima 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" gombr početkom ožujka ove godine. Nositelj 1. vježbe na zemljištu "SOKOL 14" je Središte za borbenu obuku čiji će djelatnici biti angažirani u nadziranju vježbe.



Vijesti