Pripadnik Hrvatske vojske nagrađen u Poljskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/01/poljska_021012018_1.jpg
Foto: ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

Vojnik Igor Đeri nalazi se na mjestu poslužitelja u 1. vodu Bitnice SVLR

U vojarni "Bemowo Piskie" u Poljskoj krajemprošlog tjedna održano je svečano postrojavanje pripadnika Borbene grupe – Poljska (BGP).

Vojnicima BGP-a, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, Velike Britanije, Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država obratio se zapovjednik Borbene grupe američki pukovnik, Donny W. Hebel. 

Pukovnik Hebel u toj prigodi izrazio je zadovoljstvo svime što je napravljeno u proteklom razdoblju, posebice provedenim obučnim aktivnostima i zajedničkim uvježbavanjima svih sastavnica Borbene grupe.
 
Na svečanosti su urečena promaknuća i pohvale američkim vojnicima, a kao nagrada uručeni su coini najzaslužnijim pripadnicima BGP-a. Među odabranima, kojima je coin osobno uručio zapovjednik Borbene grupe, bio je i hrvatski vojnik Igor Đeri. 

Vojnik Đeri nalazi se na mjestu poslužitelja u 1. vodu Bitnice SVLR, a coin je dobio kao nagradu za svoj rad, za izuzetna vojnička znanja čime je primjer svim vojnicima.

U Poljskoj, u sastavu BGP-a trenutno se nalazi 3. hrvatski kontingent čiju okosnicu čine pripadnici Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a s bitnicom SVLR "VULKAN" sa zadaćom pružanja vatrene potpore manevarskim postrojbama Borbene grupe tijekom zajedničkih uvježbavanja. 

Borbena grupa – Poljska jedna je od četiri borbene grupe u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) na istočnim granicama Saveza sa zadaćom zajedničkog uvježbavanja i povećanja interoperabilnosti među saveznicima.



Vijesti