Pripadnik Hrvatske ratne mornarice upućen u UN misiju u Zapadnu Saharu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/08/psx_20220825_142406-1024x683.jpg
U operaciju potpore miru UN-a u Zapadnoj Sahari upućen je pripadnik HRM-a, satnik Tonći Granić | Foto: D. Mišić

U operaciju potpore miru UN-a u Zapadnoj Sahari (MINURSO) na dužnost vojnog promatrača upućen je pripadnik Hrvatske ratne mornarice

U operaciju potpore miru UN-a u Zapadnoj Sahari (MINURSO) na dužnost vojnog promatrača 22. kolovoza 2022. upućen je pripadnik Hrvatske ratne mornarice, satnik Tonći Granić.

Pred upućivanje u operaciju, satnika Granića primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli koji je rekao da sudjelovanjem u misijama pripadnici HRM-a daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u svijetu.

„S obzirom na to da vam je ovo drugi angažman u operacijama potpore miru, vaše iskustvo će vam zasigurno biti od koristi. Pred vama je nova odgovorna i izazovna zadaća. Želim vam puno uspjeha te siguran povratak u domovinu“, istaknuo je Raffanelli.

Satnim Tonći Granić diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu. Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1992. godine, a tijekom karijere obnašao je niz dužnosti u postrojbama HRM-a. U misiju odlazi sa dužnosti časnika za opskrbu u Pomorskoj bazi Split. Ovo je njegov drugi angažman u operacijama potpore miru.

U operaciju potpore miru UN-a u Zapadnoj Sahari upućen je pripadnik HRM-a, satnik Tonći Granić | Foto: D. Mišić

Objava Pripadnik Hrvatske ratne mornarice upućen u UN misiju u Zapadnu Saharu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti