Pripadnici Vojne policije posjetili Zagrebačku džamiju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_12062015_v.jpg

Već tradicionalno, u sklopu priprema za odlazak kontingenta OS RH u NATO misiju u Afganistanu, pripadnici sastavnice Flight Safety Support Team i Military Police Dog Group za multinacionalnu satniju vojne policije (MN MP COY) u sastavu 3. HRVCON misije Resolute Support posjetili su zagrebačku džamiju radi upoznavanja s vjerskim i kulturnim običajima zemlje u koju odlaze. 

Pripadnici OS RH tijekom ovotjednog posjeta džamiji susreli su se s mr.sc. Mirzom ef. Mešićem, imamom u džamiji i koordinatorom za suradnju Islamske zajednice u RH i Ministarstva obrane. Obilazeći Islamski centar, pripadnicima OS RH omogućen je ulazak i u molitveni prostor džamije gdje im je ef.Mešić prezentirao način ponašanja u svetištu.

Tijekom posjeta, najviše se govorilo o ponašanju prigodom susreta sa afganistanskim časnicima, vjerskim vođama te ženama i djecom, s obzirom da pripadnici Vojne policije u sklopu svojih redovitih zadaća imaju svakodnevne susrete s prevoditeljima i domicilnim stanovništvom. Istaknuta je važnost uvažavanja i poštivanja vjerskih i običajnih komponenti afganistanskog društva s obzirom na važeće šerijatsko pravo i prožetost islamom svih društvenih, kulturnih i političkih aspekata afganistanskog društva. 

 

 

 

 



Vijesti