Pripadnici Švedskog ratnog zrakoplovstva u posjetu HRZ i PZO-u

U sklopu planirane bilateralne obrambene suradnje između Republike Hrvatske i Kraljevine Švedske u ponedjeljak, 5. listopada 2009. godine, u 10.30 sati, pripadnici Eskadrile borbenih aviona Švedskog ratnog zrakoplovstva posjetit će Zapovjedništvo HRZ-a i PZO-a, te Eskadrilu borbenih aviona 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO.

Riječ je o razmjeni iskustava između pilota i zrakoplovno-tehničkog osoblja po pitanju Air Policinga i zrakoplovno-tehničkog održavanja aviona koje koriste eskadrile dviju zemalja u operativnoj uporabi, s ciljem postizanja interoperabilnosti s partnerskim zemljama NATO saveza.

Slijetanje zrakoplova Švedskog ratnog zrakoplovstva očekuje se oko 10.30 sati nakon čega se očekuje zajednički let hrvatskog i švedskog pilota u dvosjednoj inačici zrakoplova.  Po završetku zajedničkog leta predviđene su izjave za medije oko 12.45 sati.

Pripadnici Švedskog ratnog zrakoplovstva u RH dolaze iz Republike Mađarske gdje se trenutno odvija NATO međunarodna vojna vježba „LIONEFFORT 2009“ na kojoj u svojstvu promatrača sudjeluju i dva pilota iz sastava HRZ i PZO-a.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate navedenu aktivnost te ih molimo da dođu u 91. ZB Pleso u ponedjeljak, 5. listopada 2009. godine, najkasnije do 10.00 sati.

Osobe za kontakt su: načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Goran Grošinić, mob: 098/312-839 i časnik za odnose s javnošću 91. zb Pleso natporučnik Goran Seretin, mob: 091/7273-808.



Najave