Konferencija Multinacionalne savjetodavne skupine u RACVIAC-u

Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC) bit će domaćin 22. godišnje konferencije Multinacionalne savjetodavne skupine (MAG – Multinational Advisory Group), koja je upravno tijelo RACVIAC-a i odgovorna za njegovo djelovanje. Konferencija će se održati 5. i 6. listopada u vojarni „Vitez Damir Martić“, Stari Hrast 53, Rakitje.


Na konferenciji će se raspravljati o dvogodišnjem procesu transformacije RACVIAC-a,  reformi u sigurnosnom sektoru, uključujući prenamjenu resursa obrane i tranziciju vojnog osoblja, međunarodnoj i regionalnoj suradnji s naglaskom na Euroatlantske integracije, kao i o godišnjem proračunu RACVIAC-a, programu aktivnosti za nadolazeću 2010., trenutačnoj personalnoj problematici, odabiru novog direktora Središta, te o odabiru novog predsjedavajućeg MAG-a.

Na konferenciji će nazočiti predstavnici 21 zemlje članice RACVIAC-a, a konferencijom će predsjedavati državni tajnik Ministarstva obrane RH Pjer Šimunović.

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate otvorenje konferencije i dođu u utorak, 6. listopada, u vojarnu „Vitez Damir Martić“, Stari Hrast 53, Rakitje, najkasnije do 9.00 sati. Za medijsko praćenje konferencije potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na e-mail mcicak@racviac.org ili na fax: 01/333-0869, najkasnije do ponedjeljka, 5. rujna, do 12.00 sati.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću i informiranje RACVIAC-a  natporučnica Marija Čičak, mob: 098/454-625.

Najave