Pripadnici Oružanih snaga upućeni na područje ugroženo poplavama

Temeljem današnjeg zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje ministar obrane Branko Vukelić donio je Odluku o upućivanju Namjenski organiziranih snaga OS RH za pomoć na području ugroženom poplavama u Slavoniji.

U ovom trenutku na teren je upućen na područje Oriovca  prvi NOS OS RH koji čini ukupno 200 pripadnika Hrvatske kopnene vojske – vojnici, inžinjerijski vod sa potrebnim strojevima, opremom i čamcima, te desetina veze, opskrbe i saniteta. Također, u pripravnosti je još šest posebnih Namjenski organiziranih snaga čime je u ovom trenutku ili započelo aktivnosti na terenu ili u pripravnosti sveukupno 1500 pripadnika OS RH.

Namjenski organizirane snage za izlazak na teren i pomoć svojim inžinjerijskim, logističkim i transportnim kapacitetima sastavljene su od Gardijske oklopno mehanizirane brigade iz Vinkovaca (3 NOS-a), zatim Inžinjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske iz Karlovca (2 NOS-a), te pripadnika Gardijske motorizirane brigade iz Knina i Petrinje (2 NOS-a).

Daljnji aganžman pripadnika OS RH na terenu ovisit će o procjeni Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te ćemo o aganžmanu pripadnika OS RH izvještavati medije.



Priopćenja