Pripadnici Hrvatske vojske na 2. svjetskom vojnom prvenstvu u polumaratonu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-29-sp-u-polumaratonu-3-1024x683.jpg
Pripadnici Hrvatske vojske na 2. svjetskom vojnom prvenstvu u polumaratonu | Foto: MORH

Među predstavnicima Hrvatske vojske najbolji je bio skupnik Antonio Đurčević, a u ženskoj konkurenciji nadnarednica Valentina Županić

Pripadnici Hrvatske vojske sudjelovali su 26. svibnja 2024. godine u Sarajevu u Bosni i Hercegovini na drugom Svjetskom vojnom prvenstvu u polumaratonu, na dionici od 21 kilometra.

Ove godine natjecanje je okupilo 205 sudionika iz 29 zemalja, na kojemu je sudjelovalo i četvero pripadnika Hrvatske vojske.

Hrvatsku vojsku predstavljali su nadnarednica Valentina Županić iz Hrvatske kopnene vojske, Bojne veze, narednik Ivan Gale iz Hrvatske ratne mornarice, Bojne obalnog motrenja i navođenja, desetnik Nikola Špoljar iz Zapovjedništva za potporu, Bojne za opću logističku potporu i skupnik Antonio Đurčević iz Hrvatske kopnene vojske, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Čelnik misije hrvatske vojne delegacije pukovnik Nenad Brezovac iz Uprave za ljudske potencijale Ministarstva obrane RH istaknuo je kako su naši natjecatelji usprkos jakoj konkurenciji ostvarili izvrsne rezultate.

Među predstavnicima Hrvatske vojske najbolji je bio skupnik Antonio Đurčević s vremenom 1:12:10, koji je zauzeo 55. mjesto muškoj konkurenciji, desetnik Nikola Špoljar je zauzeo 57. mjesto s vremenom 1:13:01, dok je narednik Ivan Gale zauzeo 81. mjesto s vremenom 1:19:22.

Jedina hrvatska predstavnica u ženskoj kategoriji bila je nadnarednica Valentina Županić, koja je zauzela 58. mjesto s vremenom od 1:43:55.

Pobjednik utrke je Mehdi Frere iz Francuske s vremenom 1:02:43, dok su drugo i treće mjesto pripali trkačima iz Bahreina.

Kod trkačica pobjednica je Tigest Gashaw iz Bahreina sa vremenom, 1:09:37. Drugo i treće mjesto također su zauzele trkačice iz Bahreina.

Pripadnici Hrvatske vojske na 2. svjetskom vojnom prvenstvu u polumaratonu | Foto: MORH

Objava Pripadnici Hrvatske vojske na 2. svjetskom vojnom prvenstvu u polumaratonu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti