Pripadnici HRM-a i HRZ-a sudjelovali u humanitarnoj akciji “Srcem za male heroje”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/03/2022-03-18-hrz-1024x695.jpg
Pripadnici HRM-a i HRZ-a sudjelovali u humanitarnoj akciji „Srcem za male heroje“ | Foto: HRM/S. Grgić

U humanitarnoj akciji "Srcem za male heroje" sudjeluju vatrogasci, policija, zdravstveni radnici, Hrvatska gorska služba spašavanja, Civilna zaštita, Crveni križ i brojni drugi

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, na čelu sa načelnikom stožera-zamjenikom zapovjednika HRM-a komodorom Damirom Dojkićem i zapovjednikom 855. protupožarne eskadrile pukovnikom Darkom Kučejem, sudjelovali su u četvrtak 17. ožujka 2022. godine u Splitu na promoviranju humanitarne akcije “Srcem za male heroje” koja se provodi u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Ova akcija se već drugu godinu za redom provodi s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu medicinskog uređaja za odjel Klinike za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split, Zavoda za intenzivnu pedijatriju. U akciji sudjeluju sve žurne i prateće službe Republike Hrvatske: vatrogasci, policija, zdravstveni radnici, Hrvatska gorska služba spašavanja, Civilna zaštita, Crveni križ i brojni drugi.

Komodor Dojkić rekao je kako je Hrvatska ratna mornarica od svog osnutka sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama, a ovaj projekt za pripadnike HRM-a ima posebnu dimenziju jer se prikupljaju sredstva potrebna za kupnju uređaja za intenzivnu njegu novorođenčadi, najranjivije i najosjetljivije skupine pacijenata. Pozvao je sve koji su u mogućnosti da se pridruže akciji.

Objava Pripadnici HRM-a i HRZ-a sudjelovali u humanitarnoj akciji “Srcem za male heroje” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti