Pripadnici 40. HRVCON KFOR sudjelovali na tradicionalnom “DANCON MARCH”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/01/2024-01-08-dancon-1024x683.jpg
Pripadnici 40. HRVCON KFOR sudjelovali na tradicionalnom "DANCON MARCH" | Foto: OSRH

Hodnju dužine 22 kilometara, noseći opremu od 10 kilograma, uspješno su savladali svi pripadnici hrvatskog kontingenta, a najbolji rezultat postigao je razvodnik Tihomir Azapović

U području NATO operacije KFOR 7. siječnja 2024. organiziran je tradicionalni “DANCON MARCH” u organizaciji kontingenta Oružanih snaga Kraljevine Danske. Uz sve nacije u području operacije sudjelovalo je ukupno 23 pripadnika 40. HRVCON (među njima i 3 pripadnice).

Hodnju dužine 22 kilometara, noseći opremu od 10 kilograma, uspješno su savladali svi pripadnici hrvatskog kontingenta, a najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika postigao je razvodnik Tihomir Azapović, pripadnik manevarske satnije 40. HRVCON KFOR, koji je među prvima utrčao u cilj.

DANCON March je dugogodišnja tradicija i “zaštitni znak” danskih oružanih snaga, koja datira još od 1972. godine, kada se prvi put održao u UN misiji na Cipru. Od tada se marš održavao u NATO/UN operacijama i misijama diljem svijeta. Hodnja na “DANCON MARCH” izvrsna je prilika za svakog vojnika da testira svoje psihofizičke sposobnosti te pomakne svoje granice izdržljivosti. Iako hodnja nije natjecateljskog karaktera, od učesnika se očekuje da daju sve od sebe te da završe hodnju u što kraćem roku. Obzirom na fizičku pripremljenost pripadnika OS RH koji su sudjelovali u hodnji, uspješan završetak hodnje nije dolazio u pitanje. Predstavljati OS RH na ovakvom događanju bila je posebna motivacija za svakog pripadnika 40. HRVCON KFOR.

Objava Pripadnici 40. HRVCON KFOR sudjelovali na tradicionalnom “DANCON MARCH” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti