Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR osvojili 1. mjesto na natjecanju u gađanju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-14-kfor-1024x683.jpg
Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR osvojili 1. mjesto na natjecanju u gađanju | Foto: KFOR

Tim pripadnika Hrvatske vojske koji se nalaze u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu osvojio je prvo mjesto na natjecanju u gađanju iz automatske puške i pištolja

Pripadnici 40. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, sudjelovali su na natjecanju u gađanju iz automatske puške i pištolja, između pripadnika RC-W KFOR, održanom 13. svibnja 2024. godine na strelištu kampa “VILLAGGIO ITALIA”, u organizaciji “SIERRA” satnije Kinetičke bojne.

Svaki tim sastojao se od četiri pripadnika, a tim pripadnika Hrvatske vojske predstavljali su poručnik Martin Šaško, desetnik Stjepan Mandić, supnik Marko Pušić i razvodnik Josip Grčanac.

Natjecanje je obuhvaćalo gađanje iz automatske puške i pištolja pojedinačno ili u skupini, na različitim radnim točkama od preciznog do praktičnog streljaštva, uz izvođenje raznih vježbi te višestrukih borbenih izmjena spremnika.

Hrvatski tim na natjecanju osvojio je prvo mjesto čime je do izražaja došla vrhunska pripremljenost, kao i obučenost u rukovanju osobnim naoružanjem samih pripadnika tima kao i Hrvatske vojske koju su dotični predstavljali.

Iako je događaj bio natjecateljskog karaktera, krajnji cilj bio je poboljšati suradnju između pripadnika Oružanih snaga različitih nacija, kao i promovirati zajedništvo kroz druženje i razmjenu iskustava u vojničkim zadaćama što je u konačnici i ostvareno.

Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR osvojili 1. mjesto na natjecanju u gađanju | Foto: KFOR

Objava Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR osvojili 1. mjesto na natjecanju u gađanju pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti